Concept_one protiv Tesle P90 i LaFerrarija

Tesla, Concept_one

Poznati britanski vozač i youtuber Archie Hamilton želio je otkriti koliko je stvarno brz Concept_One. Kako bi obavio stvaran test sa sobom je doveo Teslu P90 i LaFerrarija.  

Concept_one stvoren je s idejom da se električni super auto uz pomoć posebnog pogona učini uzbudljivijim, lakšim za vožnju i u konačnici da bude brži od konkurencije.

Večina električnih automobila u startu ima vrlo visoke performanse, no kako se brzina prelazi u konstantu tako padaju performanse. Drugi problem kod ovakvih vozila je pregrijavanje, nakon samo nekoliko krugova počinju problemi s pregrijavanjem.

Rimčev automobil ima četiri zasebna motora koji generiraju više od 1000 konjskih snaga, a uz okretni moment od 1600Nm performanse ne padaju čak ni na velikim brzinama. Problemu pregrijavanja pristupilo se preko 7 individualnih sustava za hlađenje, uz pomoć nekoliko manjih.

U okršaju sa Teslom P90 Concept_one nije imao nikakvih problema, ipak se radi o obiteljskom sedanu. Tesla se u startu pokazao kao dostojan protivnik, no na večim brzinama nije mogao uhvatiti tempo s Conceptom_one.

LaFerrari, jedan od najbržih cestovnih automobila s motorom na unutrašnje izgaranje, vozilo je koje je napravljeno za trke. U videu pogledajte kako se ovo čudovište nosilo s jednim od najboljih električnih automobila.

Borbu tri super automobila pogledajte u videu.

 

Napisano 17.08.2016.
4 3

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara