HTT Technologies Plethore LC-750

Ovaj puta smo u potragu za ekskluzivom pošli u jednu od najpoželjnijih zemalja na svijetu - Kanadu.

HTT Technologies Plethore LC-750 i osnivač tvrtkeDa, i Kanada ima svojeg predstavnika u supersportskoj klasi - HTT Technologies Plethore LC-750.

Ok, mora se priznati, ime zvuči impozantno čak i za transformere pa provjerimo ima li temelja za ovakvo nazivlje ili se radi o šminkeru bez pokrića.

Krenimo sa dizajnom - sprijeda ili straga gledano, svatko će u njemu naći bar detalj ili dva koji će ga podsjetiti na legendarni McLaren F1. No priča ne staje izvana, interijer je također kreiran po istom principu - vozač je smješten centralno, a putnice se mogu smjestiti po jedna slijeva i jedna sa desne strane. HTT Technologies Plethore LC-750Dizajn je prepun detalja i možda u nekim dijelovima pretjeran, ali što je tu je - svrha mu ionako nije da bude najljepši.

Svoje adute Plethore krije ispod vanjštine. Kompletno izrađen od karbonskih vlakana, ovaj bolid sa svojih 4.6 metara dužine teži ravno 1.250 kg. Sve ovo je bez odricanja komfora za vozača - kompletna električna oprema koju očekujemo u standardnim automobilima je prisutna i ovdje.

Dio koji vas vjerojatno najviše zanima je onaj od kojeg se dižu dlake na tijelu - pritiskom krajnje desne papučice 7-litreni V8 prenosi 750 KS na stražnje kotače preko 6-brzinskog sekvencijalnog mjenjača i uz vrištanje stražnjih guma širine 35 cm katapultira ovog sportaša do brzina kakve mi smrtnici možemo samo zamišljati.

HTT Technologies Plethore LC-750 - interijerNo, kao i u svakoj bajci, tu nije kraj. Svaki Plethore je praktički unikat, a iz HTT-a tvrde da će po želji kupaca pod poklopac motora ugurati monstrum od gotovo nevjerojatnih 1.300 KS. Taj motor bi u kombinaciji sa ovom šasijom imao više KS po kili težine od F1 bolida.

Spektakularno? Blago rečeno...

Cijena za ovakve užitke nikad nije mala, a u konkretnom slučaju iznosi oko 800.000 kanadskih dolara, što je oko 4.3 milijuna kuna bez poreza, carina, trošarina i ostalih davanja državi.

Galerija - HTT Technologies Plethore LC-750

Napisano 24.07.2011.
24 16

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara