Local Motors Rally Fighter

Živcira vas ergela ekskluzivnih automobila u garaži koji nisu upotrebljivi u zimskim uvjetima? Ako je tako i imate viška novaca za nešto zbilja ekskluzivno, Local Motors ima rješenje.

Local Motors Rally FighterLocal Motors američka je firma čiji se pristup dizajnu i razvoju automobila uvelike razlikuje od ama baš svih drugih proizvođača na svijetu. Prije svega, oni ne zapošljavaju nijednog dizajnera, već je dizajn automobila povjeren online zajednici koju čine 2.900 dizajnera iz preko 100 zemalja svijeta. U raznim iteracijama i kroz glasanje formiran je konačan dizajn ovog čuda na kotačima te je svaki od pobjednika novčano nagrađen za svoj doprinos. Svatko se može uključiti, pa tako i vi.

Ekipa iz Local Motorsa također prikuplja prijedloge za uštede, primjerice stražnja svijetla su sa Honde Civic, a kvake sa legendarne Miate. Pregledom slika zasigurno možete pronaći tragove još barem dva-tri proizvođača što im omogućava da unatoč malom obujmu posla na kraju godine ipak ostanu u plusu.

U svojoj posljednjoj inačici, njihov jedini model imena Rally Fighter pogonjen je 6.2-litrenim V8 agregatom koji razvija 430 KS. Snaga se kroz automatski mjenjač prenosi na stražnje kotače što ovom stroju omogućava bizarne performanse na cesti i u blatu. Naime, Rally Figher raspolaže sa čak 45 cm hoda u amortizerima što vožnju u njemu čini svakako zanimljivom.

Imate li 99.000 dolara na raspolaganju za jedan od 2.000 komada koji će biti proizvedeni? Cijena uistinu nije velika, ali osim samog automobila u cijenu je uključeno također i 6 noćenja u hotelu kraj tvornice. Bez šale, budući vlasnik ima pravo provesti 6 dana u društvu prijatelja i osoblja Local Motorsa u sastavljanju svoje igračke, a također će proći i trening vožnje. Konačan detalj kojim možete personalizirati svoj rally figher je eksterijer. Naime, automobil se ne lakira već se presvlači folijom u kojoj god boji, teksturi ili ispisu to vlasnik želi.

I tako iz zemlje u kojoj je prvo krenula masovna proizvodnja automobila stiže automobil koji nudi upravo apsolutnu suprotnost u proizvodnji. Maksimalnu personalizaciju i sudjelovanje budućeg vlasnika čak i u samom sklapanju vozila. Spektakularne performanse i ekskluzivnost ovdje čak i ne koštaju previše, pa ukoliko vas muči snijeg – samo naprijed.

Goran Sokolić

Galerija - Local Motors Rally Fighter

Napisano 13.03.2013.
20 10

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara