FOTO Novi Twingo GT, spreman za vozačke užitke

Twingo GT 2016

Sportski izgled Renaulta TWINGO GT nadahnut je konceptnim automobilom Twin'Run, a bit će izložen na Festivalu brzine u Goodwoodu u Engleskoj od 23. do 26. lipnja. Kombinacija benzinskog motora snage 110 KS, ručnog mjenjača i stražnjeg pogona čini jedinstvenu ponudu u klasi gradskih automobila.

Novi TWINGO GT spaja urođenu okretnost Renaultova gradskog automobila sa stražnjim pogonom i stručnost odjela Renault Sport za još više užitka. Njegov turbomotor Energy TCe obujma 898 cm3 sada razvija 110 KS i 170 Nm okretnog momenta zahvaljujući novom usisu zraka i mapiranju rada motora, a novi prijenosni omjeri dodatno su poboljšali živahne performanse i povećali njegovu glad za okretajima.

Kako bi se u potpunosti iskoristile snažnije performanse i zadržala visoka razina sigurnosti, dorađeni su ovjes i upravljač promjenjiva otpora, a ESP ima nove postavke. Rezultat toga oštrije je upravljanje i više informacija na upravljaču za preciznije skretanje i iznimno prianjanje. Tim će odlikama TWINGO GT vozačima pružiti vrhunski užitak za upravljačem po pristupačnoj cijeni.

Zahvaljujući 17-inčnim kotačima, bočnim usisnicima zraka, dvostrukim ispušnim cijevima i novoj narančastoj boji Piment, sportski karakter i naslijeđe Twinga GT vidljivi su već na prvi pogled. Poglede privlače i linije Twinga III nadahnute konceptnim automobilom Twin'Run savršeno usklađene s jedinstvenim dizajnom naplataka, naljepnicama koje izgledom podsjećaju na profil krila poznatog američkog zrakoplova i spuštenim podvozjem.

TWINGO GT dostupan je u četiri boje - narančastoj Piment (nova), sivoj Lunaire, crnoj Profond i bijeloj Glacier - te s narančastim detaljima u unutrašnjosti, pragovima s oznakama Renault Sport, aluminijskim papučicama i ručicom mjenjača od legure zamak.

 

Galerija - Novi Twingo GT

Napisano 08.06.2016.
4 4

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara