Predstavljamo novu Toyotu Corollu

Toyota Corolla 2016

Prvi model predstavljen je prije točno pedeset godina 1966. godine, a tržište je osvojio 1974. kada postaje jedan od naprodavanijih modela. Zajedno sa VW Bubom dijeli tu titulu od 1997.

Sada, kada je na tržištu 11. generacija Corolle, model je i dalje zadržao poziciju najpopularnijeg vozila među službenim automobilima i čini 20% ukupne Toyotine globalne prodaje, s više od 44 milijuna primjeraka prodanih u 150 zemalja.

U 11. generaciji naglasak je na suvremenom dizajnu, a kvaliteta se osjeća smještanjem za upravljač i doživljava tijekom vožnje. U novom modelu unaprijeđene su sigurnosne postavke i dodan Toyota Safety Sense sustav koji obrađuje podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom.

Toyota Safety Sense u sebi sadrži sustav predsudarne zaštite, upozorenje za nenamjerno prestrojavanje, čitanje prometnih znakova, kao i automatska duga svjetla.

Nova Corolla se odlikuje i izmjenama na ovjesu i upravljaču kojima je postignuto poboljšanje udobnosti i stabilnosti. Osim toga, veliki trud je uložen u znatno smanjenje prenošenja buke i vibracija u kabinu.

Glavni elementi izgleda 11. generacije Corolle su primijenjeni s ciljem da se Toyotinom sedanu da prestižan izgled i upečatljiva pojava. Radi naglašavanja upravo takvog dojma, potpuno je izmijenjen cijeli prednji kraj vozila.

Unutrašnjost nove Corolle je redizajniran s ciljem da se kupcima ponudi ne samo viša razina tehnologije, nego i viša kvaliteta završne obrade. Iz tog razloga izvršene su sveobuhvatne izmjene putničke kabine. Velika pažnja posvećena je svakom detalju, kako bi se unutrašnjost u većoj mjeri dopala europskim kupcima. Unutrašnjost predstavlja naprednu tehnologiju koja olakšava svakodnevno putovanje. Prije svega, izdvaja se novi dodirni ekran od 7" s elektrostatskim upravljanjem. Ispred vozača je još jedan ekran, od 4,2" koji prikazuje podatke putnog računala. Osim toga, multimedijski sustav Toyota Touch 2 je dobio novi, brži softver s bogatijim sadržajem navigacijskog uređaja. U vožnji pomažu i unapređeni sustav pomoći pri kretanju na strmini (Hill-start Assist Control - HAC) kao i Simple-Intelligent Parking Assist System (S-IPA).

Ponuda motora uključuje turbodizelski 1.4 D-4D i benzinske motore 1.33 Dual VVT-i te 1.6 Dual VVT-i Valvematic. Promjena stupnja vrši se preko šestbrzinskog ručnog ili automatskog Multidrive S mjenjača.

Autor: Matija Gudlin

Galerija - Toyota Corolla 2016

Napisano 16.09.2016.
5 4

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara