BMW M4 Iconic Lights Concept

Bavarska kompanija pokazala je na konceptnom M4 Iconic Lights automobilu na CES-u, sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu unaprijeđena laserska svjetla koja su povezana kamerama i senzorima koji sprečavaju ometanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera

bmw m4 iconic lights conceptBMW je opcijska laserska svjetla prvi put predstavio na i8 modelu koji je ujedno bio i prvi automobil na svijetu s takvim svjetlosnim sklopom. Konceptom M4 Iconic Lights Bavarci idu korak dalje u razvoju laserskog svjetlosnog sklopa koji ima domet od čak 600 metara. BMW M4 Iconic Lights dobio je i stražnja OLED svjetla koja svjetlost proizvode iz poluprovodljivih slojeva organskog materijala. 

Kao i model i8, M4 Iconic Lights u nečem je prvi na svijetu, a to je upravo korištenje OLED stražnjih svjetala i pokazivača smjera. Takva stražnja svjetla trebao bi dobiti i produkcijski M model koji se na tržištu očekuje tijekom 2016. godine. Osim ove tehnologije, BMW je na CES-u u Las Vegasu pokazao i iDrive sustav nove generacije s ekranom osetljivim na dodir.

Galerija - BMW M4 Iconic Lights Concept

Napisano 06.01.2015.
5 5

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara