Opel pokrenuo proizvodnju revolucionarnog dizelaša

Ovaj ultramoderni dizelski motor koji razvija 170 KS i 400 Nm već je usklađen sa strogim emisijskim standardima Euro 6

opel insigniaOvaj revolucionarni dizelski motor nudi 125 kW/170 KS i impresivan okretni moment od 400 Nm. Biti će dostupan s Opelovim modelima s vrha ponude, Insignijom i Zafirom Tourer. No, novi CDTI ne zadivljuje samo snagom i okretnim momentom, nego i znatno smanjenom potrošnjom goriva i emisijom štetnih plinova. Razina buke i vibracija toliko je smanjena da motor nudi glatkoću rada dosad nepoznatu u ovom segmentu. Novi je Opelov dizelski motor u praznom hodu čak pet decibela tiši od prethodnika.

Novi 2.0 CDTI ispunjava sve važne preduvjete modernog motora i povećat će privlačnost Opelova portfelja. On označava početak nove generacije velikih dizelskih motora koje će razviti inženjeri iz Torina i Rüsselsheima uz pomoć tima iz Sjeverne Amerike. 

Tvornica u Kaiserslauternu gdje se proizvodi novi motor, znatno pridonosi Opelovoj ofenzivi pogonskih sustava. Poznata je kao centar stručnosti za proizvodnju motora te dijelova karoserije i podvozja, a ima dugu tradiciju u konstrukciji motora. Od 1980. godine tu je proizvedeno više od devet milijuna motora. Dizelski motore proizvode od 1982., dok je 1996. podignuta nova tvornica dizelskih motora nakon čega je i povećana proizvodnja. Opel je nedavno najavio dodatna ulaganja u proizvodnju nove linije motora i mjenjača koja je planirana u Kaiserslauternu i drugim tvornicama.

Napisano 10.12.2014.
6 6

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara