Tražilica automobila tražilica vozila

Zadnje komentirano

koliko ja znam policija još ne koristi šes...
neregistriran | 17.05.2012. 19:03
prelijepi auto sve pohvale, oduševljen sam,
neregistriran | 17.05.2012. 13:22
fenomenalno
neregistriran | 16.05.2012. 22:18
je, al nije na svijetu, toyouta je opet nu...
neregistriran | 16.05.2012. 12:46
Kaka reklama:http://www.youtube.com/watch?...
neregistriran | 16.05.2012. 07:49

Cirkus zvan Formula 1

Nikad zanimljivija, nikad s više gafova, incidentnih situacija i podvala, ovogodišnja je sezona Formule 1 doslovno cirkus automobilizma. Od prve utrke u Australiji do danas uoči Velike nagrade Brazila, bilo je tu svega...

Nikad zanimljivija, nikad s više gafova, incidentnih situacija i podvala, ovogodišnja je sezona Formule 1 doslovno cirkus automobilizma. Od prve utrke u Australiji do danas uoči Velike nagrade Brazila, bilo je tu svega. Podsjetimo, najviše je medijskog zanimanja izazvala mogućnost povratka najvećeg među najvećima, Michaela Schumachera nakon ozlijede Felipea Masse, no od sve te medijske prašine na kraju nije bilo ničega. Schumi je ostao u taboru Ferarrija i žalio za propuštenom prilikom veličanstvenog povratka. Uz tu najveću medijsku pozornost, mnogo nije zaostala ni Renaultovog tima koji se odrekao Flavia Briatorea nakon afere Crashgate i namještanja VN Singapura.

Michael Schumacher

Do kraja su ostale još dvije utrke te me ni malo ne bi začudilo da se dogodi nešto još zanimljivije od slučaja Schumacher i Briatore. Da, u medijima se manje pojavljivao i veliki gazda cirkusa zvanog F1, Bernie Ecclestonea. Čovjek se rastao od voljene Slavice i malo se povukao, ipak razumije se, u godinama je on. No zato su tu iza i ispred kulisa bile njegove kćerkice koje su se cijelo ljeto 2009. fotografirale na raznim eventima, pa zašto i ne? Ipak su one brand „velikog“ tatice.

Tamara i Petra Ecclestone

Vratimo se mi ipak sportu. Ova sezona Formule 1 neodoljivo me podsjeća na toliko nam dragu Prvu hrvatsku nogometnu ligu. Borbu sjevera i juga, Dinama i Hajduka, malih i velikih, podobnih i nepodobnih, Mamića i Keruma i da ne nabrajam dalje. U Formuli 1 to bi bili Schumacher, Briatore, Ecclestone, Ferrari, McLaren Mercedes, Renault i Red Bull. Eh, da... ukoliko me sjećanje služi dobro, a mislim da služi, bilo je nedavno i govora o formiranju novog automobilističkog natjecanja odmetnika iz F1. No, sve je to postalo smiješno i može se čak usporediti i s trakavicom Gotovčevih.

Formula 1

Pitam se, kao i vjerojatno mnogi ljubitelji automobilizma, gdje je u svemu ovom cirkusu zapravo sport. Mislim da je nestao iza velikih reklama, slave i novca te spletki koje su od formule, nogometa i ostalih top sportova današnjice učinile veliku tvornicu, oprostite, praonicu novca. Lak način zarade, kroz prijevare i namještanja učinio je sport manje zanimljivim no ne i manje atraktivnim. Danas se ne gleda više na rivalstvo pojedinih momčadi, nema više sportskog duha, junačkog podnošenja poraza i stiska ruke slabijih boljima i obrnuto. Sve je to lijepo u sportu pokvario novac, marketinški trikovi i veliki manageri koji su svoje transfere vrlo dobro unovčili i sad zadovoljno trljaju dlanove ne mareći za posljedicama. Dalo bi se o ovome pisati i nekoliko dana jer ima tu i suviše sočnih detalja. No, bilo kako bilo, nadam se da sam barem neke uspio potaknuti na razmišljanje zbog čega se sve to zapravo događa. Hoćemo li već sutra čitati za nekog novog Briatorea, Alonsa i slične?, ne bih se čudio...

Formula 1

Napisao: Marko Murković

Napisano 06.10.2009.
8 8

Komentirajte članak

Nema komentara