Kineski premijer Wen Jiabao posjetio Volvo centralu u Gothenburgu

Premijer Narodne Republike Kine, Wen Jiabao, posjetio je objekte Volvo Car korporacije u švedskom Gothenburgu.

Kineski premijer Wen Jiabao posjetio Volvo centralu u GothenburguDočekali su ga predsjednik Volvo Car korporacije Stefan Jacoby i predsjedavajući upravnog odbora Li Shufu, a posjetu su prisustvovali mnogobrojni predstavnici kineskih i švedskih vlasti.

Premijer Wen najprije je posjetio sigurnosni Volvov centar, gdje je nazočio demonstraciji sigurnosnog crash testa, da bi potom posjetio proizvodni pogon u Gothenburgu, gdje je razgovarao s djelatnicima. Zatim su se Wen i Jacoby obratili nazočnima te pritom naglasili snažne veze između Švedske i Kine, odnosno kompanija Volvo i Geely.

„Dakako da smo počašćeni posjetom premijera Wena. Nadam se da smo mu uspjeli predočiti ono što nas čini jedinstvenima na tržištu, a to je vrhunska sigurnost naših automobila, lojalni i talentirani djelatnici te bogata ponuda istinskih premium vozila. Kina je važan dio naših ambicioznih planova, a na tom smo tržištu proteklih godina napravili ogroman napredak te smo investicijama pridonijeli i jačanju kineske ekonomije, što se odrazilo i na stvaranje novih radnih mjesta u Švedskoj. Riječ je o savezu podjednako važnom za obje strane,“ istaknuo je Stefan Jacoby.

Napisano 26.04.2012.
3 1

Komentirajte članak


Komentiraj

da i??
Autor: neregistriran | 26.04.2012. | Sviđa mi se (27) | Sviđa mi se (16)
Nemojte samo prepisivati.
Gothenburg je englesko ime za Göteborg.
Autor: neregistriran | 26.04.2012. | Sviđa mi se (15) | Sviđa mi se (23)