Lars Wrebo je novi dopredsjednik Volvo odjela za proizvodnju

Volvo Cars korporacija imenovala je novog starijeg dopredsjednika za proizvodnju. To je Lars Wrebo.

On će na spomenutoj poziciji zamijeniti Magnusa Hellstena koji je  preuzeo novoformiranu poziciju dopredsjednika europskih operacija.

gosp. Lars WreboLars Wrebo (50) dosad je radio na poziciji izvršnog dopredsjednika proizvođača kamiona MAN s odgovornostima u području proizvodnje i logistike. Diplomirani je inženjer strojarstva na KTH Royal Institute of Technology u Stockholmu. Nakon početaka karijere u automobilskoj industriji Lars Wrebo bio je na nekoliko pozicija u Scania grupaciji, da bi 2006. godine prešao u MAN.

„Veselim se radu u Volvo Cars korporaciji u ovo uzbudljivo vrijeme njene ekspanzije i kulturne transformacije. Jedan od mojih ključnih ciljeva bit će uspostavljanje visokoučinkovite globalne proizvodne strategije, kako bi podržali planove rasta,“ izjavio je Lars Wrebo.

Wrebo, koji s radom na novoj funkciji kreće 1. travnja 2012. godine u Volvo donosi 25 godina iskustva u automobilskoj industriji. Njegove prethodne pozicije donose vrijedna iskustva u Volvo gdje se okreću strategiji učinkovite proizvodnje i kooperaciji u multikulturalnom okruženju.

„Lars Wrebo je prava osoba koja će proizvodni odjel Volva pretvoriti u globalno uspješnu organizaciju. Njegovo globalno iskustvo bit će važan dodatak u našim razvojnim planovima, a oni uključuju proizvodnju 800.000 vozila godišnje do 2020. godine,“ istaknuo je Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Cars korporacije.

Napisano 20.03.2012.
2 1

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara