Peugeot na salonu automobila u Ženevi

Na štandu 82. salona automobila u Ženevi, Peugeot otkriva, s pet svjetskih premijera, adute svoje ofenzive proizvoda u 2012. godini.

U središtu pozornosti je model 208, a s tri hibridna dizelska HYbrid4 modela, Marka potvrđuje svoju strategiju unapređenja game i tehnoloških prednosti. S 4008 Peugeot otkriva dodatni adut svoje dinamike globalizacije

Glavni događaj salona automobila u Ženevi : među 30 serijskih vozila i konceptnih automobila, izloženih na Peugeot štandu na 2 700 m2, 700 000 posjetioca koji će posjetiti salon moći će otkriti u prostoru modela 208, više od 10 primjeraka ponude lansiranja nove ikone Marke.

Peugeot 208 : RE-GENERACIJA

Peugeot 208Nakon povijesnog uspjeha njegovih prethodnika – više od 15 milijuna « serije 200 », proizvedenih tokom 30 proteklih godina – 208 ponovo nosi kodove svog segmenta, s jednim ciljem : ponovo osvojiti liderstvo u svojoj kategoriji u Europi.
Da bi osvojio i okupio različite klijente, projekt « A9 » buduće 208-ice imao je od samog početka najambiciozniji plan ikad, s ciljem realizacije vozila koje predstavlja pravi generacijski skok.

208, « re-generacija » 
- strukturalna re-generacija, koja objedinjava kompaktnost (dužina : 3,96 m), smanjenu masu
- (– 110 kg u prosjeku u odnosu na 207) i veću ponudu prostora,
- stilsku re-generaciju obnovljenim estetskim kodovima i dinamikom dviju različitih karoserija,
- ergonomska re-generacija, koja se izražava potpuno novim okruženjem za vozača, intuitivnom opremom poput velikog ekrana na dodir i rafiniranim ambijentom unutrašnjosti,
- re-generacija brige za okoliš, kojoj doprinosi gama od deset performantnih i čistih motora, od čega proširena ponuda e-HDi motora i prve primjene nove generacije benzinskih motora s tri cilindra
- re-generacija vozačkog iskustva, zahvaljujući novom spoju ponašanja u vožnji koje odražava savoir-faire Marke, aktivnu i pasivnu sigurnost na najvišem nivou, novu opremu i kao što je Park Assist funkcija.

Peugeot 208 - interijer208 će biti lansiran od proljeća; cilj prodaje u svijetu je 550 000 primjeraka u punoj godini komercijalizacije.

Peugeot u Ženevi otkriva dva konceptna automobila, koji prate model 208, čiste izričaje unapređenja game Marke u svijetu super-kompaktnih automobila : XY Koncept  i GTi Koncept.
Na bazi 208 s 3 vrata, dva konceptna automobila izražavaju, putem dva snažna ali različita karaktera, generacijski skok koji realizira 208 : XY Koncept posvećen gradskim korisnicima koji vole različitost i rafiniranost, dok GTi Koncept re-generira mit.
Oba konceptna automobila dijele ekskluzivnu boju, stilske elemente i savršenu aerodinamiku, snažan interijer i bogatu opremu.

Tehnologija HYbrid4 : Peugeot prednost

Marka nastavlja sa smanjenjem emisije CO2 vozila svojih gama : prosječne emisije Peugeot modela  iznosile su 129 g/km u 2011. godini, čime su pale ispod granice od 130 g/km koju je postavila Europska komisija do 2015. godine.

Peugeot 3008 HybridPolitika brige za okoliš Marke izražava se konstantnom optimizacijom termičkih motora (downsizing, stop&start e-HDi), uključujući i uvođenje motora nove generacije kao što je familija benzinskih motora EB (tri cilindra 1.0l i 1.2l).

Ali prava tehnološka prednost Peugeot, snažna okosnica u brizi za okoliš Marke u kontekstu europskog tržišta na kojem dominiraju dizelske motorizacije, je hibridni dizel HYbrid4.  

S pogonom HYbrid4, Peugeot ima jedinstvenu ponudu u pogledu brige za okoliš i osjećaja u vožnji.
Hibridizacija dizelskog motora 2.0 HDi FAP od 163 ks pokreće prednje kotače i električni motor snage 37 ks smješten straga, pobuđuje novi užitak u vožnji – pogonom na sva četiri kotača, najvećom snagom od 200 ks, načinom rada « nula emisije » - i smanjenjem potrošnje od 35 % u odnosu na termički motor slične snage. 

Tri modela izložena u Ženevi oslikavaju transverzalnost HYbrid4 pogona.
•    3008 HYbrid4, bit će komercijaliziran na proljeće.
•    508 RXH, koji će biti lansiran nekoliko tjedana kasnije, hibridni dizel i posebna pojava ujedinjene su da bi ponudile originalnu viziju vozila za sve terene i novi užitak u vožnji.
•     Limuzina 508 HYbrid4, koja će imati svjetsku premijeru u Ženevi, bit će dostupna od ljeta 2012. godine.

4008, novi Peugeot SUV 4X4

4008, koji će također imati svjetsku premijeru na salonu automobila u Ženevi, predstavlja istovremeno očekivanja unapređenja game i internacionalizaciju Peugeota.
Peugeot 4008Svojom posebnom pojavom i performansama SUV-a 4x4, 4008, kod kojeg će više od 70 % prodaje odlaziti izvan Europe, donosi odgovor na očekivanja klijenata vozila za sve terene, u segmentu kompaktnih SUV-ova u snažnom porastu.

Plod suradnje PSA – Mitsubishi,  4008 ima snažan karakter karakterističan za svijet marke Peugeot.
On nosi nove stilske kodove marke, « avanturistički » karakter je naglašen usisnikom zraka okomitog dizajna, upotpunjen zaštitama ispod motora i velikim blatobranima.  
Unutrašnjost 4008, vrhunska zbog odabira materijala i bogate opreme, te panoramskog krova, nudi putnicima ekskluzivni ambijent.
Zbog kompaktnosti (dužina 4m34), dobiva na stvarnoj upravljivosti i ponudi prostora, što ga čini polivalentnim vozilom, prilagođenim svakodnevnoj upotrebi kao i slobodnom vremenu.
Motorizacije 4008-ice (2 dizelske, 2 benzinske) u Europi će biti vezane uz 4X4 pogon s elektronskim upravljanjem.
S rekordno niskim emisijama CO2 u svom segmentu, 4008 zaslužuje svoj status modernog SUV-a i svoje mjesto u rangu limuzina u gradskim središtima.

Ofenziva proizvoda

Ostali Peugeot modeli koji će biti predstavljeni u Ženevi, također su predstavnici obnovljene game i marke spremne za ofenzivu, kao što su 508, koji je uspješno lansiran u Europi i Kini u 2011. godini, 3008 i 5008 čiji uspjeh ne jenjava, novi 107, sportski coupé RCZ, novi Partner i Expert, koji će imati svoju svjetsku premijeru.

Napisano 19.02.2012.
9 6

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara