Što je sve dostupno na tržištu osobnih automobila

30 tisuća oglasa osobnih automobila predano je na Njuškalu tijekom lipnja. Najveći broj njih odnosi se na marke Volkswagen, Opel i Renault. BMW serije 3 iz 2012. godine najtraženiji je automobil potencijalnih kupaca na Njuškalu

Ford Mustang

Na Njuškalu, najvećem internetskom oglasniku u Hrvatskoj, samo tijekom lipnja predano je 30 tisuća novih oglasa osobnih automobila, kojih je sad više od 61 tisuće u ponudi. Najveći broj novih oglasa osobnih automobila u lipnju odnosi se na marke Volkswagen, Opel i Renault. BMW serije 3 iz 2012. godine najtraženiji automobil potencijalnih kupaca na Njuškalu.

Kada je riječ o tipu karoserije, u prodaji su najzastupljenije limuzine i kompaktni automobili.
Iako je udio kabrioleta u ponudi mali u odnosu na kompakt i limuzine, u postocima, najveći rast udjela ponude osobnih automobila pokazuju kabrioleti.Gledano unutar segmenta kabrioleta, najveća ponuda odnosi se na Renault Megane cabriolet te Smart Fortwo cabriolet.

Od raritetnih modela koji se oglašavaju na Njuškalu, možemo izdvojiti ponudu Ford Mustanga i Chevrolet Corvette.
Kabrioleti u Hrvatskoj nisu tako popularni kao u zemljama sjeverne Europe, ali na Njuškalu ipak postoji interes potencijalnih kupaca, što dokazuju i brojke.

U lipnju je zabilježeno više od 400 tisuća pretraživanja kabrioleta, a među najpretraživanijim oglasima su BMW serije 3 cabriolet, Mercedes SL Roadster i Renault Megane Cabriolet.

Od 69 zastupljenih marki automobila oglašavanih u lipnju, najzastupljeniji su tradicionalno Volkswagen, Opel, Renault, Mercedes i BMW.Najzastupljeniji u ponudi je Volkswagen Passat, a slijedi ga Opel Astra. Velika je i ponuda modela BMW serija 3 te Fiat Punto, kao i modela Renault Clio i Opel Corsa.

S više od 30 milijuna detaljnih pretraživanja oglasa modela osobnih automobila, kupci su bili najviše zainteresirani za modele BMW serije 3, Volkswagen Passat, BMW serije 5, Audi A4, Volkswagen Golf pete generacije, Opel Astra, Audi A3 i Mercedes E klase.

 

Napisano 25.07.2016.
5 4

Komentirajte članak


Komentiraj

Nema komentara